Epson lanceert 3 nieuwe Home Cinema projectoren met de nodige schokgolf in de markt voor diegene die een extra groot scherm wensen.

Epson launch 2024
 
 
Zoals jullie weten is onze core business het bouwen van Home Theaters van A tot Z, als er één ding is wat de laatste jaren als trend mag worden beschouwd, dan is het groot, groter groots.
Niet alleen de ruimtes worden groter, maar vooral de vraag naar grotere schermen is iets wat gewoon standaard gevraagd wordt door onze klanten.
Nu weet iedereen hier dat je erg snel tegen bepaalde beperkingen aanloopt, van zodra je groter dan een dikke 3 meter gaat, en je er ook nog een keer een akoestisch scherm tegenaan gooit, dan gaat de punch en kwaliteit van je plaatje zienderogen achteruit.
 
Dan kan je een paar dingen doen;
 
1)Je gaat mee in de wens van de klant om met de huidige beschikbare projectoren toch voor een groot scherm te gaan, met de duidelijke boodschap dat het niet aan te raden is en de uitleg waarom dat zo is.
 
2)Je gaat voor een projector die niet bestemd is voor HT gebruik maar veel lichtoutput heeft, met alle gevolgen vandien voor alweer het eindresultaat.
 
3)Je gaat naar de professionele projectoren van deze wereld, waarbij het budget plots met factor X gaat worden vermenigvuldigd, en ook de On Off contrastwaarden met rasse schreden achteruit gaan.
 
4)Je gaat gewoon voor het juiste kleinere scherm dat bij de gekozen projector hoort en vergeet het grote scherm.
 
Veel meer andere goede opties om aan de wensen van de klant te voldoen zijn er niet, ja een hoger gain scherm, een extra lens enz, die zaken helpen maar dat zijn geen sprongen van een paar duizend lumen extra.
 
Wat op het verlanglijstje staat van menig custom installer zoals wij, is dus een projector die wel degelijk gebouwd is voor HT gebruik en met zorg voor beeldkwaliteit, accurate kleurweergave, HDR tone mapping enz is ontworpen, en tegelijkertijd ook de combinatie van een hoge lichtopbrengst met een aanvaardbaar contrast kan voorleggen.
Keuze van verschillende lenzen om de plaatsing eenvoudiger te maken, en andere zaken zijn nog een extra kers op de taart.
 
Wat ik nu op papier zie staan
We kunnen nu uiteraard alleen nog maar afgaan op de specs die Epson heeft vrijgegeven, maar zelfs al zijn die nog een stuk lager dan de beloofde waardes, dan nog zijn de twee meest lichtsterke toestellen op papier zeer welgekomen producten.
 
Ik besef maar al tegoed dat de meeste HT fanaten voor de hoogst mogelijke kwaliteit gaan zonder compromissen te willen sluiten, dat is nu eenmaal eigen aan de hobby en daar is uiteraard niets mis mee, zelf ben ik ook een purist.
Echter er zijn een pak meer mensen die letterlijk met heel andere ogen naar hun beeld kijken, en dus graag met een scherm van 4 meter willen uitpakken. (en ze zijn met velen)
Als je deze groep van mensen een mooi gemiddelde kan aanbieden in licht, contrast, kleur accuraatheid, HDR verwerking, en alles wat van een HT projector een HT projector maakt voor een aanvaardbare prijs, wel dan heb je een groot gat in de HT markt gevuld.
 
Ik ben dus razend benieuwd welke prestaties deze toestellen gaan neerzetten, ik kan niet wachten om ze onder handen te nemen en de nodige metingen en conclusies daaruit te trekken.
 
Epson Comparison 2024

Wat klanten zeggen

Jullie realisatie is echt top! Wij zijn super tevreden. 😁.

 

 

Koen - Erpe-Mere België

Persoonlijke aanpak door gepassioneerde mensen, perfecte service ook na verkoop.

Yoshi - Maaseik - België

Het resultaat mag er "echt" zijn en 3D is Top !!

 

Johan DB - Hever - België

We hebben gisteren de eerste film gekeken. Perfect!

Jons uit Hoeilaart - België

Jullie hebben iets geweldig gemaakt en we zijn uitermate tevreden.

Bert uit Hamme - België